Med tanke på klimatet.

Det har säkert för de flesta visat sig att en allmän klimatförändring till det mildare är ett faktum, med en högre medeltemperatur vintertid.
Med den insikten finns det skäl att notera fördelarna med värmepump som värmekälla.
Det är vid temperturer strax över nollstrecket som luftvärmepumparnas effektivitet (SCOP) är som högst. Det kan enklast jämföras med att där man tidigare behövde 4 till 5 st element på vardera 1 kW ( 4-5 kW), istället har en värmepump som alstrar samma mängd värme för endast 1 kW elförbrukning.
Samtidigt som värmepumparnas möjlighet att alstra värme har förlängts, ända ned till -25 C, fortfarande med en högre värmeåtergivelse kontra elförbrukning.

Finns dock skäl att förmoda att elpriserna kommer att bibehållas och/eller fortsätta att höjas, det man förlorar på förbrukningsintäkter tar man igen på högre fasta avgifter, se tidigare inlägg från 2013.
Med Daikins värmepumpar som håller hög kvalitet med långa garantier till konkurenskraftiga priser finns därmed många skäl till investering.
Återbetalningstiden förkortas avsevärt, beroende på dagens värmekälla och elförbrukning. Därtill sker en allmän upplevelse till förbättring av inomhusluften tack vare luftforceringen, gäller framförallt vid tidigare direktverkande elelement.
Så välkomna med frågor och om önskat kostnadsfritt besök, för vad vi kan göra för Er.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter