Ny generation svenskutvecklade luftvärmepumpar från Daikin
 

Gemensamma egenskaper för hela X-serien är att ingen värmekabel krävs i utomhusenheten - sparar mer pengar. Med frihängande element och ny bottenplatta lämnar avfrostningsvattnet aggregatet snabbt och effektivt.
Ny avancerad behovsstyrd avfrostningslogik gör att maskinen avfrostar mycket snabbt.


Nyheten Daikin Caldo X är en extra stark och effektiv luftvärmepump baserad på RXL 42- & 50-storlekarnas kompressor med dubbelkammare. Den är från grunden utvecklad för vårt klimat med en rad förbättringar som ger kunden ökad besparing och driftsäkerhet. Caldo X kommer i två storlekar: X 25 med 6,6 kW värmeeffekt respektive X 35 på hela 7,2 kW.  Nu omfattas även Caldo X av den hela 10-åriga kompressorgarantin, inräknat material och arbete.

 

Nyheten Daikin Nano X kommer också i två storlekar: X 25 med 5,5 kW värmeeffekt respektive X 35 med 6,0 kW. Denna modell är med sin låga bygghöjd  (283 mm) speciellt framtagen för att monteras ovanför dörr. Nano X är baserad på samma grund som Caldo X i övrigt förutom garantitiden som för denna modell är 5 år på material och arbete.

Daikin Origo X är på 6,5 kW och 7,0 kW. En effektiv luftflödes spridare som tack vare det speciellt utformade fläkthjulet sprider värmen effektivt utefter golven och samtidigt uppåt eller enbart uppåt. Enligt vår mening det bästa valet av samtliga modeller.

På marknaden finns det ett stort antal märken som erbjuder sina produkter som de bästa. Ingen av dem har lagt så mycket på vidareutveckling på en redan bra produkt som Daikin. Daikin gör inga maskiner som konkurrerar med de billigaste produkterna då långsiktighet, driftsäkerhet och effektivitet är målet. De ser hellre att vidmakthålla topprestanda med kvalitet men ändå kunna erbjuda detta till ett på marknaden konkurrenskraftigt pris.